Bean-to-bar czyli od ziarna do tabliczki

Warsztaty czekoladowe

Wiek od V kl. SP

Czas trwania 1 godz. 45 min do 2 godz.

Cena  48 zł/os. przy min. 25 os. – WYKŁAD + warsztat: samodzielne wykonanie TABLICZKI CZEKOLADY z dodatkami (100 g)

Największe tragedie napisali Grek Sofokles i Anglik Szekspir.

Żaden z nich nie znał czekolady.

/Sandra Boynton/

Warsztaty z cyklu SMAKI NATURY – temat:

Czekolada — pokarm bogów. Jeden z tych specjałów, którego smakiem zachwycał się człowiek od dawien dawna. Ciepła, słodka — wzbudzała emocje i fascynowała. Z czasem oprócz walorów smakowych zaczęto odkrywać jej wartości zdrowotne i lecznicze…

Z płynnej zatemperowanej czekolady wyczaruj własną słodką tabliczkę, a następnie udekoruj ją zdrowymi dodatkami.

Posmakuj odmian ziaren kakaowca oraz poznaj proces produkcji czekolady.

Zajęcia realizowane są przez cały rok — konieczna rezerwacja z min. 2–tygodniowym wyprzedzeniem.