Czekolada pokarm bogów

Największe tragedie napisali Grek Sofokles i Anglik Szekspir.

Żaden z nich nie znał czekolady.

/Sandra Boynton/

Czekolada — pokarm bogów. Jeden z tych specjałów, którego smakiem zachwycał się człowiek od dawien dawna. Ciepła, słodka — wzbudzała emocje i fascynowała. Z czasem oprócz walorów smakowych zaczęto odkrywać jej wartości zdrowotne i lecznicze…

Warsztaty to niepowtarzalna okazja posmakowania odmian ziaren kakaowca oraz poznania tajników procesu produkcji czekolady – od ziarenka aż po gotową, pachnącą tabliczkę.

Z płynnej zatemperowanej czekolady wyczaruj własną tabliczkę, wybierz ulubione dodatki albo zainspiruj się naszymi ciekawymi kompozycjami.

Jedząc wiedz więcej  – słodkie doświadczenia czekają!

Zajęcia realizowane są przez cały rok — konieczna rezerwacja z min. 2–tygodniowym wyprzedzeniem.