Bean-to-bar czyli od ziarna do tabliczki

Czekolada pokarm bogów – warsztat czekoladowy

Wiek od V kl. SP

Forma warsztat (samodzielne wykonanie tabliczki czekolady 100g z dodatkami)  + wykład z prezentacją i degustacją

Czas trwania 2 godz.

Cena  48 zł/os. przy min. 25 os.

Największe tragedie napisali Grek Sofokles i Anglik Szekspir.

Żaden z nich nie znał czekolady.

/Sandra Boynton/

Warsztaty z cyklu SMAKI NATURY – temat:

Czekolada — pokarm bogów. Jeden z tych specjałów, którego smakiem zachwycał się człowiek od dawien dawna. Ciepła, słodka — wzbudzała emocje i fascynowała. Z czasem oprócz walorów smakowych zaczęto odkrywać jej wartości zdrowotne i lecznicze…

Warsztaty to niepowtarzalna okazja posmakowania odmian ziaren kakaowca oraz poznania tajników procesu produkcji czekolady – od ziarenka aż po gotową, pachnącą tabliczkę.

Z płynnej zatemperowanej czekolady wyczaruj własną tabliczkę, wybierz ulubione dodatki albo zainspiruj się naszymi ciekawymi kompozycjami.

Jedząc wiedz więcej  – słodkie doświadczenia czekają!

Zajęcia realizowane są przez cały rok — konieczna rezerwacja z min. 2–tygodniowym wyprzedzeniem.